Ösztöndíjak, díjak

Ösztöndíjak, díjak

·         Anant Fellowship for Climate Action: Az indiai Anant National University felhívása az éghajlatváltozás mérséklésének megoldásait kereső jelölteknek nyújt egy éves ösztöndíjat, amelyet követően a kandidátusok ebben az iparágban helyezkedhetnek el.

·         European Youth Capital 2025: Az Európai Ifjúsági Fórum hirdet pályázatot a 2025-ös év Európai Ifjúsági Városa cím elnyeréséért. Azon városok pályázhatnak, akik többek között előmozdítják az ifjúsági részvételt a város ügyeiben, erősítik az európai identitást vagy fejlesztik az ifjúsági szervezeteket. A jelentkezés 2022. június 23-ig nyitott.

·         Horizon Europe Young Observer: Az Ifjúság Európai Évének keretében az EU mesterképzéses hallgatóknak nyújt lehetőséget, hogy 2022 szeptemberétől részt vegyenek megfigyelőként a Horizon Europe program pályázatainak értékelésében, valamint az uniós finanszírozás kiválasztási folyamatában. A jelentkezés és kiválasztás 2022. április 1-től folyamatos.

·         EU-FRA Internships: Az EU Alapjogi Ügynöksége kínál fizetett gyakornoki lehetőséget 2022. október 1-jei kezdéssel. A tíz hónapos program alatt lehetőség nyílik megismerni az Ügynökség munkáját különböző osztályokhoz csatlakozva. A jelentkezés 2022. május 23-ig nyitott.

·         Green Talents Award 2022: A német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium minden évben díjazza azokat a fiatalokat, akik kiemelkedő ötlettel és projekttel rendelkeznek a fenntarthatóság ösztönzése területén. A pályázat 2022. május 24-ig nyitott.

·         Schuman Traineeships: Az Európai Parlament Titkársága hirdet gyakornoki pozíciót azzal a céllal, hogy az európai fiatalok betekintést kapjanak az Európai Unió és intézményeinek működéséről. Az első periódus 2022. október 1. és 2023. február 28. között fog zajlani, amelyre 2022. május 31-ig lehet jelentkezni.

·         Climate Science Olympiad: Négy online fordulóból álló, klímakérdésekkel foglalkozó versenyre invitálnak 12 és 25 év közötti fiatalokat csapatban vagy egyénileg, ahol a klímavédelem minden szegmensét körbejáró kvízek kitöltése mellett valós problémákra történő megoldásjavaslatokat is prezentálni kell. A három legjobb csapat lehetőséget kap a kairói ENSZ Klímacsúcson, hogy bemutassák projektjüket. Jelentkezni 2022. augusztus 22-ig lehetséges.