Ösztöndíjak, díjak

Ösztöndíjak, díjak

·         Anant Fellowship for Climate Action: Az indiai Anant National University felhívása az éghajlatváltozás mérséklésének megoldásait kereső jelölteknek nyújt egy éves ösztöndíjat, amelyet követően a kandidátusok ebben az iparágban helyezkedhetnek el.

·         Horizon Europe Young Observer: Az Ifjúság Európai Évének keretében az EU mesterképzéses hallgatóknak nyújt lehetőséget, hogy 2022 szeptemberétől részt vegyenek megfigyelőként a Horizon Europe program pályázatainak értékelésében, valamint az uniós finanszírozás kiválasztási folyamatában. A jelentkezés és kiválasztás 2022. április 1-től folyamatos.

·         Climate Science Olympiad: Négy online fordulóból álló, klímakérdésekkel foglalkozó versenyre invitálnak 12 és 25 év közötti fiatalokat csapatban vagy egyénileg, ahol a klímavédelem minden szegmensét körbejáró kvízek kitöltése mellett valós problémákra történő megoldásjavaslatokat is prezentálni kell. A három legjobb csapat lehetőséget kap a kairói ENSZ Klímacsúcson, hogy bemutassák projektjüket. Jelentkezni 2022. augusztus 22-ig lehetséges.

·         Sustainability Scholarship: A dán élethosszig tartó tanulási platform, a finduddannelse.dk kínál ösztöndíjat (max. 5000 euró) mesterszakos hallgatóknak, akik a klímaváltozás valamely aspektusával foglalkoznak tanulmányaik során. A jelentkezés 2022. szeptember 22-ig nyitott.

·         Traineeships at the CoR: A Régiók Bizottsága diplomával rendelkezők számára biztosít gyakornoki lehetőséget öt hónapos időtartamban, hogy megismerjék az intézmény és az egész Európai Unió munkáját. Jelentkezni 2022. szeptember 30-ig lehetséges.