Ösztöndíjak, díjak

Ösztöndíjak, díjak

·         Anant Fellowship for Climate Action: Az indiai Anant National University felhívása az éghajlatváltozás mérséklésének megoldásait kereső jelölteknek nyújt egy éves ösztöndíjat, amelyet követően a kandidátusok ebben az iparágban helyezkedhetnek el.

·         Horizon Europe Young Observer: Az Ifjúság Európai Évének keretében az EU mesterképzéses hallgatóknak nyújt lehetőséget, hogy 2022 szeptemberétől részt vegyenek megfigyelőként a Horizon Europe program pályázatainak értékelésében, valamint az uniós finanszírozás kiválasztási folyamatában. A jelentkezés és kiválasztás 2022. április 1-től folyamatos.

·         Schuman Traineeships: Az Európai Parlament Titkársága hirdet gyakornoki pozíciót azzal a céllal, hogy az európai fiatalok betekintést kapjanak az Európai Unió és intézményeinek működéséről. Az első periódus 2022. október 1. és 2023. február 28. között fog zajlani, amelyre 2022. november 30-ig lehet jelentkezni.

·         Traineeships at EESC: Az Európai Gazdasági és Szociális Tanács rövid (1-3 hónap) és hosszú (5 hónap) fizetett gyakornoki programot hirdet egyetemistáknak annak érdekében, hogy megismerhessék az intézmény munkáját. Jelentkezni 2023. március 31-ig lehetséges.

·         DiscoverEU: A 2004. január 1-je és 2004. december 31-e között született európai polgárok számára az Erasmus+ keretén belül ismét lehetőség nyílik ingyenesen körbe utazni és felfedezni Európát. Az utazók DiscoverEU nagykövetekké válhatnak, akik beszámolóikat a közösségi médiában teszik közzé, valamint iskolájukban bemutatót tartanak élményeikről. A pályázat 2022. október 25-ig nyitott