Brexit

Durhami Kirándulástól Kormányválságig –

Meddig tarthatja meg állását a brit miniszterelnök befolyásos főtanácsadója?

2020-06-10 - Lissák Domonkos

A kijárási tilalom megszegése ellenére Boris Johnson minden jel szerint maga mellett tartja főtanácsadóját, melynek messzemenő következményei lehetnek nemcsak a brit belpolitikára, de a Brexit-tárgyalások kimenetelére nézve is.

Tovább az elemzésre.

Újabb állomáshoz érkeztek a Brexit-tárgyalások

2020-05-11 - Kalas Vivien

A 2020-as év egy átmeneti időszakot jelent az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatában. Ezen a héten a Brexit-tárgyalásoknak egy újabb szakasza kezdődik, az eddigi eredményekkel ugyanakkor az Unió vezetése nem maradéktalanul elégedett, és a feleknek már csak alig két hónap áll rendelkezésükre, hogy az átmenet esetleges hosszabbításáról döntsenek.

Tovább az elemzésre.

Jó szomszédok vagy ádáz versenytársak?

A Brexit-dráma második felvonása

24-03-2020 - Lissák Domonkos

2016 nyarán a Britek egy történelmi népszavazás keretében 52%/48% arányban az Európai Unióból való kilépés mellett döntöttek. Megannyi csatározást követően 2019 január 31-én az Egyesült Királyság elhagyta az EU-t, de a neheze még hátravan. Ha az előttünk álló tárgyalások folyamán az EU ismét alábecsüli a brit miniszterelnök eltökéltségét, vagy a britek rosszul mérik fel a gazdasági realitásokat az végzetes következményekkel járhat - mindkét fél számára.

Tovább a tartalomra.